TERMENI SI CONDITII

 1. Informatii generale

   Utilizarea serviciilor si produselor oferite de site-ul www.deliciudeciocolata.ro implica acceptul si acordul dumneavoastra in privinta termenilor si conditiilor de mai jos. Va rugam CITITI CU ATENTIE termenii si conditiile prezentate mai jos! In caz de neacceptare sau dezacord cu acestea, va rugam sa parasiti acest site!

Magazinul virtual www.deliciudeciocolata.ro este operat de Societatea Focus Financiar Group SRL, Cod Unic de Inregistrare RO23255470, cu sediul social in Sos. Iancului, Nr. 8, Bl. 114A, Sc. A, Sector 2, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Comertului sub numarul J40/2340/2008.

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de produse de catre Focus Financiar Group SRL prin intermediul magazinului virtual www.deliciudeciocolata.ro.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator – persoana fizica sau juridica ce emite o Comanda.

Vanzator/Societatea - societatea Focus Financiar Group SRL, Cod Unic de Inregistrare RO23255470, cu sediul social in Sos. Iancului, Nr. 8, Bl. 114A, Sc. A, Sector 2, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Comertului sub numarul J40/2340/2008.

Produse - orice bun, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Produsele si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Produse si sa faca plata acestora.

Contract la distanta - contractul de furnizare de produse incheiat intre Cumparator si Vanzator, in cadrul sistemului de vanzare organizat prin intermediul magazinului virtual www.deliciudeciocolata.ro, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

Drepturi de proprietate Intelectuala - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Magazin/Site – sistem de vanzare la distanta reprezentat de magazinul virtual si/sau site-ul www.deliciudeciocolata.ro

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in Comanda.

 1. Conditii de Utilizare Site/Magazin Virtual  1. Generalitati:

Va multumim pentru utilizarea site-ului www.deliciudeciocolata.ro, care este operat de Societatea Focus Financiar Group SRL, Cod Unic de Inregistrare RO23255470, cu sediul social in Sos. Iancului, Nr. 8, Bl. 114A, Sc. A, Sector 2, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Comertului sub numarul J40/2340/2008.

Acesti termeni si conditii se aplica tuturor utilizatorilor site-ului, chiar daca acestia sunt sau nu utilizatori inregistrati ai acestuia.

  1. Inregistrare si informatii personale

Prin utilizarea site-ului nostru, va declarati de acord ca informatiile pe care le furnizati in mod voluntar sa fie colectate, prelucrate si stocate cu motivul sa satisfaca orice comanda pe care o plasati in prezent sau la o alta data in viitor.

In utilizarea Magazinului Virtual www.deliciudeciocolata.ro, dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra in calitate de Cumparator, asa cum sunt acestea specificate in sectiunea de inregistrare ca utilizator si sunteti de acord sa furnizati aceste informatii corect si complet.

In situatia in care consideram ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dumneavoastra, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul, pe perioada determinata sau nedeterminata, la utilizarea Magazinului fara nici o notificare prealabila.

Informatiile pe care le furnizati trebuie sa fie corecte si complete. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii logati-va si accesati meniul "Contul Meu". Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru neindeplinirea comenzilor cauzate de furnizarea incorecta sau incompleta a datelor de catre dumneavoastra. Furnizarea de informatii inexacte, incomplete sau false ne da dreptul de a suspenda sau inchide contul utilizatorului. In cazul in care administratorii site-ului vor suspenda calitatea de utilizator al site-ului, nu veti fi indreptatit la primirea niciunei despagubiri.

Inregistrarea ca membru pe site presupune si alegerea unei parole. Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si a parolei sale. Va rugam sa ne instiintati imediat pe contact@deliciudeciocolata.ro daca ati pierdut parola sau daca ati constatat desfasurarea unor activitati neautorizate sub numele dumneavoastra de utilizator.

  1. Accesul la site si Drepturi de proprietate intelectuala

Societatea garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest Magazin Virtual si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral continutul Magazinului Virtual, de a reproduce partial sau integral Magazinul Virtual, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata Magazinul Virtual in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Societatii fara acordul scris prealabil al acesteia.

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti si/sau nu va face publice (pe internet sau media) nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

Intregul continut al Magazinului Virtual www.deliciudeciocolata.ro- imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea  Focus Financiar Group SRL si este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al Focus Financiar Group SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Pentru orice probleme sau sesizari legate de drepturi de proprietate intelectualava rugam sa ne contactatipe adresa de e-mail: contact@deliciudeciocolata.ro .

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul Magazinului Virtual sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza Magazinul Virtual va fi considerata o tentativa de fraudare a Magazinului Virtual si va avea ca si consecinta cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

  1. Continutul Site-ului

Toate fotografiile de prezentare ale produselor din Magazinul Virtual, precum si toate celelalte imagini continute de site, nu sunt contractuale, ele reprezinta doar sugestii de prezentare. In cazul unor greseli, responsabilitatea Societatii nu va putea fi angajata.

Produsele sunt oferite in forma in care vin de la importator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. Societatea nu ofera nicio garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc. Societatea nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.

Fiecare dintre produsele de pe Site are atribuita o denumire, o descriere, detalii de compozitie si un pret. In timp ce facem tot posbilul pentru a asigura ca informatiile fiecarui produs sa fie corecte, ocazional producatorii pot modifica lista lor de ingrediente. Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru reactiile individuale la orice produs si nici nu poate garanta absenta contaminarii incrucisate. Ambalajul produsului efectiv poate contine informatii mai multe si/sau diferite decat cele indicate pe Site. De accea nu trebuie sa va bazati numai pe informatiile prezentate, dar sa si cititi intotdeauna etichetele, atentionarile si ghidul de utilizare al fiecarui produs inainte de al consuma. Pentru informatii suplimentare despre un produs va rugam sa contactati producatorul. 

Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).  Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare stransa cu reprezentantii marcilor respective in Romania. Din acest motiv, S.C. Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul www.deliciudeciocolata.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci. Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc.

Incheierea acordului de vointa si a Contractului la distanta se face in momentul semnarii de catre Cumparator a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract la distanta. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul societatii, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

In momentul efectuarii unei Comenzi, Cumparatorul declara ca a luat cunostinta si este intru totul de acord cu cele mentionate mai sus.

  1. Limitarea de raspundere

Societatea nu garanteaza ca toate functiile de pe Site vor fii neintrerupte sau fara erori, ori ca acest Site sau serverul pe care este gazduit vor fi lipsite de virusi sau alte componente daunatoare, sau ca defectele vor putea fi corectate chiar daca Societatea este constienta de ele. Va rugam sa intelegeti ca Societatea declina orice responsabilitate pentru orice pierdere, prejudiciu, creanta, raspundere sau daune de orice fel care rezulta din, sau in orice fel legate de:

▪     Orice erori sau omisiuni de pe acest site, inclusiv dar fara a se limita la inexactitati tehnice si erori tipografice;

▪     Orice informatii postate de catre o terta parte;

▪     Indisponibilitatea acestui site sau a unei portiuni a site-ului;

▪     Utilizarea dumneavoastra a acestui site;

▪     Utilizarea dumneavoastra a oricarui echipament sau software in conexiune cu site-ul.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Valoarea maxima a obligatiilor si responsabilitatii Societatii fata de orice Cumparator in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la Cumparatorul respectiv.

  1. Linkuri

Site-ul poate gazdui link-uri catre alte adrese web. Raspunderea pentru aceste adrese web o poarta in intregime proprietarii acestora. Societatea nu este responsabila pentru orice paguba sau pierdere cauzata de informatiile furnizate de adresele web sau resursele spre care trimit aceste adrese web.

  1.     Protectia minorilor

Parintii trebuie sa suprevegheze copii intotdeauna in timp ce navigheaza on-line. Orice persoana care utilizeaza Site-ul trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti. In caz contrar, inregistrarea sau comanda nu vor putea fii onorate.

  1. Litigii si Forta majora

Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente aflate in raza teritoriala a Vanzatorului.

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 1. Termenii si Conditii Vanzare  1. Generalitati:

Acestia sunt termenii si conditiile care se aplica la cumpararea oricaror produse de catre dumneavoastra, in calitate de Cumparator, de pe site-ul www.deliciudeciocolata.ro si trebuie sa ii cititi cu foarte mare atentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a revizui/schimba acesti termini periodic, de aceea va recomandam sa verificati intotdeauna Termenii si conditiile inainte de a efectua o comanda.

  1. Comanda:

Pentru realizarea unei comenzi de produse din Magazinul Virtual, Cumparatorul se obliga sa accepte neconditionat conditiile generale si particulare de vanzare cat si termenii de utilizare ai site-ului.

Cumparatorul poate comanda produsele prezentate pe site urmand cu corectitudine pasii descrisi in acesta, incepand cu inregistrarea utilizatorului pe site si terminand cu finalizarea comenzii.

Comanda se efectueaza prin intermediul adaugarii produselor in Cosul meu. La finalizarea Comenzii, veti putea vizualiza integral si detaliat produsele comandate si datele personale, adresa de livrare, metoda de livrare, informatii plata si previzualizarea comenzii.

Dupa primirea comenzii, veti fi contactat telefonic si/ sau e-mail pentru confirmarea acesteia. Daca observati o eroare in comanda dumneavoastra va trebui sa ne contactati imediat. Daca aceasta nu se intampla, intelegem ca acceptati detaliile comenzii (preturi, produse, transport – metoda si costuri, date de livrare sau facturare, etc) asa cum sunt ele scrise.

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.deliciudeciocolata.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente:

 • Comanda si conditiile sale specifice

 • Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

 • Termeni si conditii

 • Politica de confidentialitate si informatii privind Cookies

 • Procedura de lucru – comanda, confirmare, facturare, incasare, livrare, retur  1. Acceptarea comenzii

Acceptarea comenzii de catre Cumparator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Cumparatorului catre Vanzator. Daca Cumparatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

Acceptarea Produselor livrate va fi facuta atunci cand Produsele sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate aceste Produse.

Cumparatorul are posibilitatea sa anuleze comanda in maximum 4 ore de la confirmarea comenzii. Dupa aceasta data, comanda se considera ferma iar Cumparatorul devine raspunzator in fata Societatii pentru cheltuielile aferente comenzii sale.

  1. Plata

Preturile afisate pe site sunt exprimate in RON si includ TVA (24%), insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Societatea poate modifica oricand preturile afisate fara o notificare prealabila.

Plata produselor comandate se poate efectua in avans sau in sistem ramburs, la livrarea produselor. 

Societatea isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata, iar dovada platii trebuie trimisa catre Societate pe adresa de e-mail: contact@deliciudeciocolata.ro. In aceste cazuri livrarea va fi efectuata numai dupa incasarea efectiva a contravalorii produselor.

Preturile produselor prezentate in magazinul virtual pot fi schimbate de catre Vanzator fara o comunicare prealabila. Daca ulterior modificati comanda pentru a adauga produse, preturile practicate vor fi cele aplicabile la noua data. Va rugam de asemenea sa retineti ca promotiile sunt oferite pe o perioada limitata de timp, de aceea modificari ulterioare ale comenzii dumneavoastra pot insemna ca anumite preturi promotionale nu mai sunt valabile.

  1. Livrarea

Livrarea produselor se face pe teritoriul Romaniei utilizand serviciilor de curierat ale companiilor locale in domeniu. Societatea si rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea Cumparatorului.

Expedierea comenzilor se va efectua numai dupa ce comanda dumneavoastra a fost confirmata prin email sau telefonic si dupa inceperea procesarii acesteia.

De asemenea Societatea depune toate eforturile pentru onorarea livrarilor in maxim 5 zile lucratoare de la confirmarea comenzii, in cazul metodei de plata ramburs, sau 5 zile lucratoare de la incasarea contravalorii Produselor, in cazul platii prin ordin de plata.

Livrarile se fac de Luni pana Vineri intre orele 9:30 si 18:30.

In cazul in care Cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni inca o data dupa ce va restabili contactul cu respectivul Cumparator.

In cazul in care Cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata si nu poate fi contactat telefonic, comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, Cumparatorul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate. Totusi in acest caz Societatea isi rezerva dreptul de a refuza preluarea comenzilor viitoare ale Cumparatorului respectiv.

In cazul in care livrarea produselor nu se poate efectua la adresa declarata in Comanda, din motive ce nu tin de Vanzator, Cumparatorul va fi notificat prin e-mail si se va efectua reprogramarea livrarii.

Livrarea se va face atunci cand Cumparatorul poate receptiona livrarea si semna documentul de confirmare. Instructiuni urgente de modificari privind livrarea comenzii (ex.: in cazul in care ne instruiti sa lasam comanda livrata nesupravegheta sau in posesia unei terte parti) se vor face doar in scris pe adresa de email contact@deliciudeciocolata.ro, iar in aceste situatii Societateanu isi asuma nici o responsabilitate fata de problemele care ar putea aparea in urma aplicarii instructiunilor primite de la Cumparator. Acestea includ, dar nu se limiteaza la furt, manipulare, contaminare, schimbari de temperatura si altele de acest fel.

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Vanzatorul isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta Cumparatorul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

In cazul refuzariiprocesarii/livrarii unei comenzi, veti fi instiintat prin email de motivul refuzului. Motivele pot fi:

 • Produsul/produsele nu este/sunt pe stoc;

 • Plata dumneavoastra nu a fost finalizata, in cazul platii prin transfer bancar;

 • A fost o eroare legata de pretul sau descrierea produsului/produselor;

 • Nu sunteti eligibil pentru a face o comanda (aveti sub varsta legala, ati facut in trecut comenzi pe care nu le-ati ridicat, etc...).

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului si a livrarii din partea Vanzatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

  1. Disponibilitatea Stocurilor si Promotii

Oferta Societatii este valabila in limita stocurilor disponibile. In cazul unei insuficientei de stoc, Societatea se angajeaza  ca in cel mai scurt timp sa ia legatura cu clientul pentru a modifica comanda.

In cazul in care un articol nu poate fi inlocuit dupa ce comanda este definitiva, va vom contacta telefonic sau prin email in cel mai scurt timp pentru a conveni impreuna:

▪     Decalarea livrarii pana la reaprovizionarea produsului lipsa, in cazul in care acest lucru este posibil;

▪     Inlocuirea produsului cu altul disponibil;

▪     Anularea comenzii pentru produsele care nu pot fi livrate.

Din cand in cand si la discretia noastra completa, achizitionarea de bunuri de pe Site poate fi obiectul unor oferte speciale. In cazul in care o astfel de oferta speciala se aplica la achizitia dumneavoastra, aceasta va fi supusa acestor Termrni si Conditii. Daca exista vreun conflict intre termenii ofertei speciale si acesti termeni si conditii, acesti Termeni si Conditii vor prevala, exceptand situatia in care sunt exclusi in mod expres. Ne rezervam dreptul de a oferi clientilor nostri diferite oferte speciale, diferite promotii si capacitatea de a introduce diferite concursuri.

Societatea isi rezerva dreptul de a putea modifica termenii promotiilor sau de a le retrage in totalitate in orice moment si fara notificare prealabila. Vom onora la pretul de promotie comenzile dumneavoastra plasate inainte ca promotia sa se termine, sa fie modificata sau retrasa.

  1. Returnarea

Cumparatorul nu poate solicita returnarea produselor deoarece acestea prin natura lor sunt produse care se pot degrada ori deteriora rapid. Conform precizarilor Ordonantei Guvernului nr. 130 din 2000, cu modificarile si completarile ulterioare:

Art. 10. - Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:

…….
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate,
precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;

 

……………..

 

 

  1. Litigii

Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, Cumparatorul isi asuma in totalitate aceste riscuri. In cazul unui litigiu intre Cumparator si Vanzator, Cumparatorul se va adresa Societatii pentru a gasi o solutie amiabila. In cazul in care aceasta nu poate fi gasita, litigiile revin in competenta instantelor de judecata aflate in raza teritoriala a Vanzatorului.

  1. Precizari legale – acte normative aplicabile pe acest site

 • DIRECTIVA 97/7/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 20 mai 1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta.

 • Legea 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

 • Legea 365/2002 privind comertul electronic.

  1. Autoritati

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor


Politica de confidentialitateSocietatea care administreaza site-ul www.deliciudeciocolata.ro, denumit in continuare Magazin Virtual, este Focus Financiar Group SRL, Cod Unic de Inregistrare RO23255470, cu sediul social in Sos. Iancului, Nr. 8, Bl. 114A, Sc. A, Sector 2, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Comertului sub numarul J40/2340/2008, si va fi numita in continuare Societatea.

Folosirea acestui site implica acceptarea politicii de confidentialitate de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acesteia. Societatea isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare, de aceea va rugam sa consultati Politica de confidentialitate periodic, inainte de efectuarea unei comenzi.

1. Informatii personale

Sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe Magazinul Virtual sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati meniul "Contul meu". Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

2. Securitatea datelor personale

Accesarea Magazinului Virtual implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Societate. Scopurile prelucrarii acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informare privind promotiile Societatii sau despre orice alte promotii sau activitati desfasurate de Societate prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.). Societatea se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti, cu exceptia operatorului de marketing direct (al acestuia). Datele Dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Societatea certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):

 • dreptul de a cere Societatii sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;

 • dreptul de a cere Societatii sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;

 • dreptul de a cere Societatii sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;

 • dreptul de a cere Societatii sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@deliciudeciocolata.roMagazinul Virtual foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul Magazinului Virtual sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza Magazinul Virtual va fi considerata o tentativa de fraudare a Magazinului Virtual si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune


Informatii despre cookie-uri

 1. Site-ul DeliciudeCiocolata.ro utilizeaza cookies.

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea “cookie”-urilor utilizate de Site. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la: contact@deliciudeciocolata.ro.

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:

Acest Site foloseste cookie-uri, atat proprii cat si de la terti, pentru a furniza utilizatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

In ceea ce numim “web 2.0”, “cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

 • Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) - generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului “inainte” si “inapoi”)

 • Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.

 • Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;

 • Imbunatatesc eficienta publicitatii online. 1. Ce este un “cookies”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

 • Cookieuri de sesiune - acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului (ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).

 • Cookieuri Persistente - Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de ‘third party cookies“ (cookieuri plasate de terti) - care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori. 1. Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex - preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

 1. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

 1. Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

 1. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului

 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

 • Cookie-uri pentru geotargetting

 • Cookie-uri de inregistrare

 • Cookie-uri pentru publicitate

 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. 

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest Site software-ul de analiza furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.

Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal. 

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar.

Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate 

O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.

Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

 1. Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

 1. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online - ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului - categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.

 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor - retinerea parolelor, preferintele de limba (Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).

 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).

 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor - limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.

 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.

 • Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics - cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

 1. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

 1. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

 1. Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca nevigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet - locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

 1. Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:http://www.youronlinechoices.com/ro/.

 1. Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/.

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidentialitate, puteti accesa si urmatoarele linkuri: