• Intra in cont
  • 1 021.555.73.93
  • 2 0731.15.00.11
  • Favorite
  • 0 0,00

Brioșe cu ciocolată și cafea

Brioșe cu ciocolată și cafea

Daca vreau ceva dulce repede, coc cateva briose. Mereu mi-au placut briosele pentru simplitatea lor si aspectul dragut.

 

Aceasta reteta este decadenta pentru ca e realizata cu ciocolata cu lapte, cafea si sos caramel. Am folosit sosul pentru umplutura si nu mi-a parut rau. Sunt absolut divine!

 

Aluatul este lejer si pufos iar umplutura fina si dulce. Briosele in sine nu sunt dulci. Aluatul este echilibrat si fraged datorita iaurtului. Aluaturile cu lactate fermentate au un gust deosebit si o textura extrem de fina. De aceea, eu le prefer.

Briose cu ciocolata si cafea

Reteta briose cu ciocolata si cafea pentru 11 bucati

Ingrediente

110 g zahar alb
165 g faina alba de patiserie
10 g praf de copt
120 g oua
90 ulei de floarea soarelui
5 g extract de cafea Cloud Nine Factory
155 iaurt gras 10%
135 g ciocolata cu lapte

Ingrediente pentru sosul caramel pentru umplutura:

375 gr de zahar alb
235 gr smantana pentru frisca
70 gr unt taiat cuburi
sare de mare

Metoda

Aluatul de briose.
Se topeste ciocolata cu lapte.
Intr-un castron, se amesteca faina cu praful de copt. Se cern.

Se adauga zaharul alb.

Se amesteca in alt castron ouale cu ulei, iaurt si extract de cafea.

Se adauga ciocolata topita. Se combina cele doua mixuri cu un tel.

Se pun hartii de briose intr-o tava de briose. Se umplu trei sferturi cu aluat cu ajutorul unui pos.

Se coc la 180 de grade, ventilatie, timp de 20 de minute sau pana ce o scobitoare introdusa in briose, iese curata si uscata.

Preparare Sos caramel.
Intr-o cratita, punem la topit zaharul impreuna cu putina apa. Lasam sa fiarba pana se caramelizeaza.
Adaugam frisca incalzita anterior. Amestecam si dam de pe foc.
Adaugam untul si sarea.
Lasam la racit.

Odata ce briosele s-au racit, se umplu cu caramel.



Briosele sunt bune proaspete. Tin cateva zile intr-un recipient inchis ermetic. Nu trebuie sa stea la frigider.

Rețetă preluată de la Pastry Chef Cristina Mehedințeanu.

Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti Luni - Joi: 10:00 - 17:30
Vineri: 10:00 - 17:00

021.555.73.93 0731.15.00.11 contact@deliciudeciocolata.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!