Cum alegem cea mai buna ciocolata pentru Fantana de Ciocolata?

Cum alegem cea mai buna ciocolata pentru Fantana de Ciocolata?

Ce este Fantana de Ciocolata? Ce tipuri de ciocolata de fantana sunt recomandate?


In acest articol vom discuta despre ce fel de ciocolata se potriveste cel mai bine pentru fantana, cum puteti sa alegeti ciocolata potrivita si cum sa pregatiti preparatele. Savurati aceasta experienta delicioasa in timp ce alegeti ciocolata perfecta pentru a va bucura de avantajele unei fantani de ciocolata in cadrul oricarui eveniment!
 

Ce este ciocolata?


Ciocolata este un aliment care se produce din boabe de cacao. Aceste boabe sunt macinate si apoi folosite pentru a face o pasta din care se obtine ciocolata neagra, iar prin combinarea cu zahar si lapte praf se obtine Ciocolata cu lapte. Ciocolata are o multime de beneficii pentru sanatate, inclusiv protejarea inimii, imbunatatirea memoriei si a starii de bine. Ciocolata este disponibila intr-o varietate de forme, cum ar fi fulgi de ciocolata, banuti, dropsuri, tablete sau pudra.
 

Ce tipuri de ciocolata sunt potrivite pentru fantana de ciocolata?


Se recomanda a se folosi intotdeauna ciocolata profesionala veritabila tip couverture. Aceasta se regaseste pe piata sub forma de dropsuri, banuti, fulgi. Nu se recomanda ciocolata tableta din comert, aceasta este fabricata doar pentru consumul ca atare. De asemenea nu se recomanda ciocolata compound (nu contine unt de cacao) intrucat nu este suficient de fluida pentru a curge intr-o fantana.
Ciocolata cu lapte sau neagra este intotdeauna o alegere buna pentru fantana. Ciocolata alba poate fi, de asemenea, o alegere potrivita in unele situatii, putand fi colorata in diverse nuante cu ajutorul colorantilor liposolubili.
 

Cum se alege ciocolata pentru fantana?


Ciocolata potrivita pentru fantani trebuie sa aibe o fluiditate ridicata, astfel incat sa nu necesite niciun fel de adaosuri de grasimi, sa se topeasca usor si sa curga ca o perdea. Fluiditatea ciocolatei se masoara in picaturi, de la 1 picatura (cea mai putin fluida) la 5 picaturi (maximul de fluiditate). Ciocolata profesionala are in general trecut numarul de picaturi pe ambalaj.
Ciocolata pentru fantana trebuie sa fie atent selectata, in functie de anumite criterii: gust, eveniment, numar de persoane, locatie, temperatura ambientala etc.
Ciocolata cu un continut ridicat de cacao este in general mai potrivita, deoarece se topeste mai repede si produce o consistenta cremoasa. De asemenea, ciocolata cu un continut redus de zahar este o alegere buna, deoarece va fi dulce si aromata exact atat cat trebuie pentru a accentua gustul si aroma fructelor cu care o veti combina.
 

Ce este si cum se utilizeaza o fantana de ciocolata?


Fantana de ciocolata este un dispozitiv care permite utilizatorilor sa toarne ciocolata topita intr-un mod controlat.
Pentru a folosi o fantana de ciocolata, utilizatorii trebuie sa topeasca ciocolata in prelabil, la temperatura potrivita inainte de a o introduce in fantana. Temperatura optima pentru ciocolata topita este intre 30 si 45 de grade Celsius. Astfel ciocolata va curge mai usor prin fantana si va avea o consistenta mai buna. Ciocolata topita este introdusa in fantana in interiorul cuvei si apoi este pompata prin intermediul turnului central pana in varful fantanii. De acolo, ciocolata curge in jos pe fantana, formand o perdea, si va fi colectata in cuva.
 

Cum pregatim preparatele finale?


Separat pregatiti fructe taiate in bucati sau piscoturi sau fursecuri cu gust neutru. Cu ajutorul unei frigarui sau furculite, introduceti preparatul in perdeaua de ciocolata a fantanii si va puteti astfel delecta cu un inedit si delicios desert cu ciocolata. La finalul evenimentului, intotdeauna aruncati ciocolata folosita in fantana, intrucat pot ramane urme de fructe sau firimituri, alterand astfel atat gustul, cat si calitatea acesteia.

Comandati aici Ciocolata pentru Fantanile de Ciocolata!

Nota: Toate drepturile de autor ale acestui articol sunt detinute de DeliciuDeCiocolata.ro. Orice utilizare, inclusiv dar fara a se limita la copierea, modificarea, distribuirea, republicarea sau transmiterea oricarui continut din acest articol fara permisiunea prealabila scrisa a autorului, respectiv  DeliciuDeCiocolata.ro, este strict interzisa si va fi considerata o incalcare a drepturilor de autor.
Pentru a obtine permisiunea de a utiliza acest articol sau o parte din el, va rugam sa ne contactati prin intermediul paginii noastre de contact.
Va multumim pentru respectarea drepturilor de autor.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!