Cum sa Faci Flan cu Lapte Condensat

Cum sa Faci Flan cu Lapte Condensat

Flan este un desert spaniol popular care este facut din oua, zahar si lapte. Exista, de asemenea, variatii delicioase de flan, cum ar fi cele facute cu cafea, branza cremoasa, extract de vanilie sau acesta cu lapte condensat. Traditional, acest desert tip budinca este acoperit cu caramel si copt intr-o baie de apa.
 

Ingrediente:

  • o conserva de lapte condensat indulcit (400 ml)
  • 125g zahar
  • 4 oua
  • lapte integral (aceeasi cantitate ca si laptele condensat, 400 ml)
 

Preparare: 

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Pregateste bain-marie astfel: umple o tava de copt cu apa, o treime plina, si lasa apa sa se incalzeasca in cuptor in timp ce acesta se preincalzeste.
 

Sos de Caramel

Intr-o cratita, adauga 125 de grame de zahar si o lingurita de apa la foc mare. Nu amesteca zaharul nici cu linguri de lemn, nici cu linguri de metal; doar agita usor si inclina cratita pana cand zaharul se amesteca bine si se caramelizeaza uniform. Imediat ce este auriu, ia-l de pe foc si toarna-l intr-o forma mare de flan. Pune deoparte.
 

Crema de Flan

Intr-un bol mare, toarna o conserva de lapte condensat indulcit. Foloseste aceeasi conserva goala ca masura, umple-o cu lapte integral si toarna in acelasi bol. Amesteca cu o spatula pana cand amestecul este combinat.
Separa 4 galbenusuri de 4 albusuri.
Intr-un bol separat, adauga 4 galbenusuri si amesteca cu o furculita.
Adauga galbenusurile in amestecul de lapte si amesteca bine cu spatula sau un tel pana cand amestecul se omogenizeaza. Pune deoparte.
Bate albusurile pana cand sunt ferme, cu un mixer manual, la viteza mare.
Cand albusurile sunt ferme, combina-le cu amestecul de galbenusuri. Cum? Cu ajutorul unei spatule, adauga treptat albusurile in galbenusuri si amesteca usor cu miscari de pliere (de jos in sus si de sus in jos) pana cand totul este bine combinat.
Toarna amestecul in forma de flan cu zaharul caramelizat anterior. Sfat: trece amestecul printr-o sita in timp ce il torni in forma de flan pentru a scapa de cocoloase si bule.
 

Bain-Marie

Acopera forma de flan cu capac si pune-o in bain-marie pregatit deja in cuptor. Inchide usa cuptorului si coace timp de 50 de minute. Asigura-te ca este gata intepand cu un ac. Daca iese patat, lasa-l cateva minute in plus. Daca iese curat, este gata. Sfat: O alta modalitate de a face bain-marie este, chiar inainte de copt, sa umpli tava cu apa clocotita pana cand ajunge la jumatatea formei de flan.
 

Timp de Racire

Lasa-l sa se raceasca timp de aproximativ zece minute la temperatura camerei inainte de a-l pune in frigider. Timpul de racire este de 3 ore.

Inainte de servire, scoate-l din forma trecand cu grija un cutit pe marginea formei. Apoi, pune o farfurie deasupra si intoarce forma de flan cu fata in jos.

Lapte Condensat Caramelizat, 1 kg, Markomilk

  • Culoare: Caramel

  • Forma de prezentare: Cutie metal 1 kg

  • EasyBox: Poate fi livrat in EasyBox (in limita a 5 Kg)

  • Valori nutritionale medii pe: 100g

28,56 Lei
8

Lapte Condensat Indulcit, 1 kg, Markomilk

  • Forma de prezentare: Cutie metal 1 kg

  • EasyBox: Poate fi livrat in EasyBox (in limita a 5 Kg)

  • Valori nutritionale medii pe: 100g

27,76 Lei
6

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!