Povestea Callebaut și cea mai cunoscută Ciocolată Belgiană

Povestea Callebaut și cea mai cunoscută Ciocolată Belgiană

Urmărind un gust minunat de ciocolată, de la o generație la alta
 

"Aducerea unei ciocolate extraordinară fiecărui bucătar și sprijinirea dumneavoastră în ceea ce vă place cel mai mult - crearea de delicii minunate din ciocolată pentru fanii și prietenii dvs. - este ceea ce urmărim să facem. Totul a început în 1911, într-un orășel din Belgia numit Wieze."

 

1911 - Octaaf Callebaut

Octaaf Callebaut, nepotul unui berar din micul oraș belgian Wieze, lucrase în secret la prima sa rețetă de ciocolată. De luni de zile, parfumul fin al boabelor de cacao proaspăt prăjite îi făcuse pe toți curioși. Când berarii au gustat în sfârșit prima sa ciocolată ieșită din conche, au asistat la nașterea celei mai bune ciocolate belgiene Callebaut. Foarte curand, micile magazine din satele care ieseau si clientii lor au devenit pasionati de aceasta noua ciocolata... iar vestea s-a raspandit rapid.

1918 - Rafinarea și perfecționarea rețetelor


1920 - În anii de război și în perioada interbelică, ciocolatierii și brutarii cu greu au găsit ingrediente pentru deliciile lor dulci, ca să nu mai vorbim de ciocolată. Familia Callebaut creează prima ciocolată couverture pentru a satisface nevoile acestora.

1960 -1965 - Primul export de ciocolată Callebaut în întreaga lume

1988 - Callebaut își deschide prima școală de ciocolată: Colegiul Callebaut

1996 - Callebaut fuzionează cu producatorul francez Cacao Barry. Callebaut rămâne un brand 100% belgian – cu cea mai bună ciocolată belgiană realizată în Belgia, de la cacao boabe la ciocolată.

2011 - Callebaut sărbătorește cei 100 de ani de fabricare a ciocolatei împreună cu bucătarii Chefs artizani din întreaga lume. După 100 de ani, fiecare rețetă de ciocolată este realizată cu respect pentru ciocolatele originale Octaaf create în 1911. Sărbători aniversare au loc din Japonia până în Mexic, cu bucătari și cofetari artizani în centrul sărbătorilor. Poveștile lor grozave de ciocolată formează un fir comun de-a lungul tuturor evenimentelor.

2014 - Centrul emblematic Callebaut Chocolate Academy™ își deschide porțile

Sursa: Callebaut

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!