O retetă perfectă pentru o ciocolată caldă care poate fi servită ca băutură sau în compania unui desert servit după masă.
Nivel: începător
Rețeta pentru 6 porții de 250 ml.
Sfaturi: Dacă va fi răcită și servită mai târziu, băutura trebuie amestecată corespunzător înainte de utilizare, deoarece va exista o anumită separare.
Această rețetă a fost creată de Gabriel Draper, Manager Asociat, R&D Tehnic Culinar, Chocolate Academy Center, Chicago, utilizând Cacaoa Pudră Extra Brute.
De ce Extra Brute este cea mai bună cacao pudră pentru această rețetă de Ciocolată caldă?
Vă recomandăm insistent să alegeți o pudră de cacao bogată în grăsimi pentru băuturile de ciocolată pe bază de lactate. Băutura fierbinte de cacao devine foarte bogată și decadentă cu pudra Extra Brute (22/24% unt de cacao) cu note bogate de ciocolată și picante care se manifestă în aroma finală.
Recomandări științifice: Se încălzește amestecul inițial până la 78°C pentru a evita evaporarea prea multei ape și pentru a încălzi băutura suficient pentru a distribui uniform ingredientele.
Această rețetă de Ciocolată Caldă se poate servi atât caldă, dar și rece.
Ingrediente: | |
---|---|
1092 g | lapte |
150 g | zahăr granulat |
12 g | extract de vanilie |
68 g | cacao pudră Extra Brute |
27 g | lapte praf integral |
2 g | sare iodată |
Mod de preparare:
- Puneți laptele la încălzit.
- Cerneti laptele praf și cacaoa pudră și amestecați-le în lapte împreună cu zahărul și sarea.
- Încălziți acest amestec până la 78°C în timp ce amestecați. Adăugați extractul de vanilie.
Se poate servi atât caldă, cât și rece, și să vă bucurați de o băutură de ciocolată rece.
Sursa: Cacao Barry
Achizitioneaza ingrediente de calitate, la preturi avantajoase, si prepara deserturi de vis!
#FiiChefAcasa cu DeliciuDeCiocolata.ro
Nota: Toate drepturile de autor ale acestui articol sunt detinute de DeliciuDeCiocolata.ro. Orice utilizare, inclusiv dar fara a se limita la copierea, modificarea, distribuirea, republicarea sau transmiterea oricarui continut din acest articol fara permisiunea prealabila scrisa a autorului, respectiv DeliciuDeCiocolata.ro, este strict interzisa si va fi considerata o incalcare a drepturilor de autor.
Pentru a obtine permisiunea de a utiliza acest articol sau o parte din el, va rugam sa ne contactati prin intermediul paginii noastre de contact.
Va multumim pentru respectarea drepturilor de autor.