O retetă perfectă pentru o ciocolată caldă care poate fi servită ca băutură sau în compania unui desert servit după masă.
Nivel: începător
Rețeta pentru 6 porții de 250 ml.
Sfaturi: Dacă va fi răcită și servită mai târziu, băutura trebuie amestecată corespunzător înainte de utilizare, deoarece va exista o anumită separare.
Această rețetă a fost creată de Gabriel Draper, Manager Asociat, R&D Tehnic Culinar, Chocolate Academy Center, Chicago, utilizând Cacaoa Pudră Extra Brute.
De ce Extra Brute este cea mai bună cacao pudră pentru această rețetă de Ciocolată caldă?
Vă recomandăm insistent să alegeți o pudră de cacao bogată în grăsimi pentru băuturile de ciocolată pe bază de lactate. Băutura fierbinte de cacao devine foarte bogată și decadentă cu pudra Extra Brute (22/24% unt de cacao) cu note bogate de ciocolată și picante care se manifestă în aroma finală.
Recomandări științifice: Se încălzește amestecul inițial până la 78°C pentru a evita evaporarea prea multei ape și pentru a încălzi băutura suficient pentru a distribui uniform ingredientele.
Această rețetă de Ciocolată Caldă se poate servi atât caldă, dar și rece.
Ingrediente: | |
---|---|
1092 g | lapte |
150 g | zahăr granulat |
12 g | extract de vanilie |
68 g | cacao pudră Extra Brute |
27 g | lapte praf integral |
2 g | sare iodată |
Mod de preparare:
- Puneți laptele la încălzit.
- Cerneti laptele praf și cacaoa pudră și amestecați-le în lapte împreună cu zahărul și sarea.
- Încălziți acest amestec până la 78°C în timp ce amestecați. Adăugați extractul de vanilie.
Se poate servi atât caldă, cât și rece, și să vă bucurați de o băutură de ciocolată rece.
Sursa: Cacao Barry