Cu aceasta rețetă de mousse, nu aveți cum să dați greș! Puteți crea un mousse pentru torturi colorat în nuanțe de roz și un gust răcoros de fructe.
Ingrediente:
- 362g piure de fructe de pădure sau căpșuni sau zmeură
- 90g piure kalamansi
- 90g ciocolată Ruby RB1
- 72g gelatină
- 63g albușuri de ou
- 31g dextroză
- 38g glucoză pudră
- 452g frișcă lichidă 35% pentru deserturi
Preparare:
Amestecați piureul de fructe de pădure cu piureul kalamansi și apoi încălziți amestecul la 40°C.
Topiți ciocolata la 35°C și amestecați pentru topirea integrală a acesteia. Adăugați gelatina și amestecul de piureuri și mixați (amestecați) foarte bine pentru omogenizare.
Bateți foarte bine albușurile de ouă. Adaugați dextroza și glucoza pudră și încălziți amestecul puțin astfel încât să obțineți o textură de bezele. Adăugați peste amestecul de mai sus.
Adaugați frica, amestecați și mousse-ul e gata de folosire! Recomandare: folosiți-l imediat!
Sursa: www.Callebaut.com