Rețeta este pentru 500 g de glazură
Ingrediente:
• 106 grame apă
• 213 grame de zahăr tos (poate fi folosit zahăr granulat ca înlocuitor)
• 213 grame Sirop de Glucoză DE 40
Dacă nu aveți la dispoziție sirop de glucoză sau sirop de porumb, puteți face un înlocuitor acasă. O variantă este siropul de zahăr din trestie, realizat prin amestecarea zahărului granulat din trestie cu apă și o cantitate mică de bitartrat de potasiu și sare.
• 213 grame Callebaut 811 54,5% ciocolată neagră
• 142 grame lapte condensat îndulcit
• 13 grame de gelatină pulbere.
Preparare:
• Se amestecă apa, zahărul și siropul de glucoză și se încălzesc la 105°C.
• Ciocolata, laptele și gelatina hidratată se amestecă și se adaugă la amestecul de mai sus, emulsionând perfect cu ajutorul unui blender vertical. Lăsați glazura să se „răcorească” pentru 24 de ore.
• Pentru folosire se încălzește la aproximativ 30°C și se toarnă peste produsul finit așezat pe un grătar.